måndag 26 november 2012

Mjuk Saffranskaka

Ljuvlig saftig kaka som smakar jul!

1 ägg
2,5 dl socker
50 gr smält smör
1,5 dl gräddfil alt filmjölk
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran (0,5 gr)
1 tsk vodka

Blötlägg saffran i vodkan, detta för att ta fram mer smak ur kryddan. Du kan annars mala din saffran med en bit socker innan du tillsätter den.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner saffran, smör och gräddfil.
Rör i hop de torra ingredienserna och tillsätt.
Smörj och bröa en 1,5 l form.
Grädda längst ner i ugnen på 175 grader i ca 45-50 minuter.

Lätt som en plätt!


/Johanna

4 kommentarer:

  1. Testade direkt och den blev verkligen supergod och saftig! Kommer bakas fler gånger :)

    SvaraRadera
  2. Vad bra att det blev bra =). Visst är den god!!!

    SvaraRadera
  3. Jag igen. Måste berätta att detta är ett fantastiskt bas-recept på mjuk kaka tycker jag. Har testat flera olika smaksättningar. Senast blev det hallon och kick (mjuk lakrits

    SvaraRadera
  4. Denna kaka ska jag helt kklart baka till advent! Tack för tipset! Kram, mamma Kerstin

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...