onsdag 21 november 2012

Krabbelurer

Idag serveras det krabbelurer till mellis här hemma.
Jag bytte ut hälften av det vanliga mjölet mot fint rågmjöl, blir lite nyttigare och mer mättande då.
Hittade ett bra recept på recept.nu


1 st ägg
3/4 dl socker
3/4 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

  1. Vispa ägg och socker lätt skummigt. 
Tillsätt mjölken, blanda ner mjöl blandat med bakpulver och även vaniljsocker. 
Rör smeten slät.
2. Stek på medelvärme i ett plättjärn. 
Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna, 3-4 minuter på var sida.
3. Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt.
 
Jag tog 1 dl fint rågmjöl och 1,5 dl vetemjöl.
Man kan även blanda i lite linfrön.
För att sätta lite mer smak på dem blandade jag kanel och socker som jag vände dem i. Vill man kan man självklart skippa sockret helt.
 
/Johanna 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...